10-Stappenplan organisatie vrijgezellenfeest mannen
Als je besloten hebt om een vrijgezellenfeest te organiseren, hoe pak je zoiets dan het beste aan? Er is heel veel keus en de meeste activiteiten zijn gebonden aan een minimum aantal deelnemers. Bovendien moet je een goede datum prikken, zorgen dat iedereen kan en ook nagaan of de activiteit in kwestie nog te boeken is. Kortom, allemaal zaken waarbij een gestructureerde aanpak van pas kan komen, met behulp van ons 10-stappenplan.
- Wacht niet te lang!
- Werk met een gastenlijstje!
- Bepaal voorkeursdatum en datum tweede keus!
- Wat wil je, hoeveel tijd is er beschikbaar? houd rekening met budget en beperkingen!
- Wat zijn je prioriteiten.
- Stel iets voor en bedenk alternatieven!
- Vraag informatie over beschikbaarheid en maak overzicht kosten!
- Plan dan pas definitief en ga reserveren!
- Maak een definitieve deelnemerslijst!
- Lever een belangrijke bijdrage aan een leuke vrijgezellendag!
1. Wacht niet te lang
Zes maanden van te voren beginnen is heel normaal. Vooral in het voorjaar is het veel drukker dan bijvoorbeeld in de winter. Houd daar rekening mee!
2. Werk met een gastenlijstje
Vrienden waarvan je niet zeker weet dat ze zich zullen gedragen kun je maar beter niet op de lijst bijschrijven. In plaats van kinderoppas van botteriken, moet het vrijgezellenfeestje natuurlijk wel leuk blijven!
3. Bepaal voorkeursdatum en datum tweede keus
Heel normaal is twee weken van te voren en niet te kort op de huwelijksdag. Er kan altijd iets onverwachts tussenkomen. Houd altijd een datum achter de hand om naar uit te wijken. Niemand mag dit weten, anders ontstaan er twee kampen.
4. Wat wil je; hoeveel tijd; budget en beperkingen
Zorg ervoor dat je weet wat je niet wilt. Sta stil bij de kosten en eventuele fysieke of praktische beperkingen. Welke activiteiten blijven over, is alles makkelijk bereikbaar? Wil je nog een kroegentocht, is er vervoer? Allemaal nuttige zaken om bij stil te staan.
5. Prioriteiten
Soms wil je teveel en worden de kosten te hoog. Maak dan een onderscheid van wat echt belangrijk is en wat minder belangrijk en schrap het een en ander.
6. Voorstel en alternatieven
Nu stel je een programma samen en legt het aan je vrienden voor. Daarbij houd je opnieuw het budget in de gaten en moet er wellicht weer wat geschrapt worden, maar zaak is dat je iedereen enthousiast krijgt voor je plannen.
7. Beschikbaarheid en overzicht kosten
Check de beschikbaarheid of probeer ergens een optie op te nemen, zodat je redelijk zeker kunt zijn van je planning. Ook inzicht in de definitieve kosten maakt alles een stuk duidelijker.
8. Definitieve planning en reserveren
Sla nu spijkers met koppen en zorg dat de definitieve planning omgezet wordt in een daadwerkelijke reservering. Er kan nu bijna niets meer fout gaan!
9. Definitieve deelnemerslijst
Misschien een beetje zakelijk, maar zorg ervoor dat, nadat de definitieve deelnemerslijst is samengesteld, iedereen vooraf meebetaalt. Doe je dit niet, krijg je meer afvallers!
10. Leuke vrijgezellendag
Stel de vrijgezel niet teveel op de proef en ga niet de hele dag de draak met hem steken. Een beetje plagen mag, maar het moet vooral gezellig blijven!
Nu je weet hoe je het vrijgezellenfeest moet organiseren klik je hier voor een overzicht met leuke activiteiten!